NORTH ACTIONSPORTS GROUP – Supply Chain Portal

Project details

klant

North Actionsports Group

projecttype

Supply Chain Portal

De uitdaging

North Actionsports Group startte vanuit Katwijk aan Zee een aantal toonaangevende watersportmerken in kleding, materialen en accessoires voor onder andere wind- en kitesurfen, wakeboarding, foiling en suppen. In de loop der jaren groeide het familiebedrijf uit tot wereldwijde speler met partners in Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. De bedrijfsvoering wordt gevoerd vanuit het Nederlandse hoofdkantoor, de productie van de ontwerpen geschiedt in het buitenland.

In hun wereldwijde groei, groeide de afhankelijkheid van het oude vertrouwde ERP systeem mee, maar de mogelijkheden van dit systeem niet. NAG vroeg Solvos om naast het kolossale ERP een flexibel systeem te ontwikkelen dat past bij de (groeiende) behoefte in de werkprocessen van het nieuwe bedrijf en de workflow van de verschillende teams.

De aanpak

Solvos benut de data uit het bestaande systeem in een met Mendix ontwikkeld portaal. Hierin komen alle zaken rondom productie, artikelen, voorraad en verkoop overzichtelijk en gefilterd samen. Het gehele supply chain management in één geautomatiseerd systeem. Dashboards ter ondersteuning van de inkoop-, productie-, quality- en shipmentprocessen waarin alle stappen in de keten los van elkaar inzichtelijk zijn en onderling met elkaar interacteren. Inclusief de ruimte voor het maken van remarks om samenwerking te bevorderen en tussentijdse bijsturing mogelijk te maken. Deze nieuwe data vloeien vervolgens terug het grote ERP systeem in voor de administratieve afhandeling ervan.

De oplossing

Binnen Supply Chain Portal voor NAG ging Solvos nog een aantal stappen verder. Zoals de ontwikkeling van een geautomatiseerde allocatie workflow voor productieorders. Door deze toevoeging blijven shipments in beeld in de hele keten, van warehouse tot toonbank. En een North specifiek Quality Control systeem waarmee de afdeling Development & Quality vanuit het dashboard tussentijds al sample- en productchecks kan inplannen voor productcontroles.

Zo hebben we voor North Actionsports Group vanuit het statische ERP systeem handzame, inzichtelijke en flexibele dashboards ontwikkelt waarmee alle afdelingen over alle juiste info beschikken voor maximaal procesgemak, overzicht en controle in hun gehele supply chain.

Samenwerken met Solvos?

Solvos werkt graag met je samen. Benieuwd naar wat voor je kunnen betekenen op het gebied van softwareontwikkeling, business analyses, optimalisatie, of wil je gewoon eens informeren? Solvos beantwoordt al je vragen, liefst met een kop koffie.