REV’IT! – Clarity

Project details

klant

REV'IT!

projecttype

Clarity

REV’IT! is een toonaangevend merk motorkleding en -uitrusting. Van een klein Nederlands label groeide ze in relatief korte tijd uit tot een vooraanstaande speler op wereldniveau. De kleding en uitrusting van REV’IT wordt gedragen door motorrijders overal ter wereld, van zonminnende zondagsrijders tot op de circuits in de koningsklasse van de motorsport. Dat maakt dat de producten een combinatie zijn van het comfort en de stijl van fashion en beschermende technologie die aan de hoogste, gecertificeerde eisen moet voldoen van onder ander veiligheid. Het ontwikkel- en productieproces van REV’IT!’s collecties zijn dus allesbehalve standaard en vragen in alles om maatwerk. SOLVOS levert dat in de vorm van REV’IT!’s business software.

De Uitdaging

De design workflow en het ontwikkelproces van motoruitrusting was in de oude situatie voor REV’IT! communicatief en digitaal vaak een tijdrovende uitdaging. Natuurlijk zijn er aardige oplossingen voor product datamanagement voor mode en technisch ontwerp, maar geen enkele biedt de mogelijkheden die nodig zijn om de samenwerkende teams van ontwerpers, ingenieurs en productmanagers te helpen binnen het proces vol strenge eisen voor zowel vorm als functie.

Bovendien beheerde de motoruitrustingmaker zijn prijs- en leveringsmodel met zelfgebouwde, aparte Excel-bestanden. Daarnaast is het vastleggen van feedback van ontwerpers op afbeeldingen, product samples of nieuwe ontwerpen, een belangrijk onderdeel van de workflow. Maar deze processen waren erg foutgevoelig, waardoor het iteratieve productieproces werd vertraagd.

De Aanpak

Solvos is sterk in het omzetten van de workflow en businessdynamiek van een bedrijf naar slimme, procesmatige, digitale oplossingen. Door die manier van denken en doen, kan het team naadloos meebewegen in de dynamiek van REV’IT! De combinatie fashion en techniek vraagt een planmatige workflow richting elke nieuwe collectie. De aanpak richting de oplossing liep in deze workflow mee. Gedurende de het ontwikkelproces van de komende REV’IT! collectie, ontwikkelde Solvos vanuit Mendix de softwaremodules sprint voor sprint mee. Maar dan steeds één stap vooruit. De nieuwe software kon zo stapsgewijs worden opgeleverd en direct in de praktijk getest en gebruikt worden. En zo werd in nauwe samenwerking de gehele oplossing – Clarity – realtime ontwikkelt, getest, gedebugd en gekoppeld. Gebruiksklaar opgeleverd door een dedicated team business engineers aan een betrokken team gebruikers.

De Oplossing

Clarity is een product data management systeem voor REV’IT!’s manier van werken. Met dit op maat gemaakte systeem wordt het fabricageproces van motorkleding en bijbehorende uitrusting aanzienlijk versoepeld. Binnen deze PDM-oplossing wordt direct rekening gehouden met de strikte (veiligheids)specificaties van de materialen en producten, kunnen de ontwerpers gemakkelijker hun ontwerpwijzigingen vastleggen en kunnen de nieuwe producten sneller op de markt worden gebracht.

Dit betekent niet alleen een mooie kostenbesparing in het proces en de ontwikkelingssnelheid, maar ook een forse tijdsbesparing voor de ontwerpers. Dit slimme systeem bespaart REV’IT!’s ontwerpers namelijk maar liefst 20% van hun tijd. En die gewonnen tijd kunnen ze nu investeren in nog meer esthetiek, innovatie, comfort en de prijs van jouw REV’IT! uitrusting.

Deze digitale oplossing van Solvos voor de business software van REV’IT bleek zo succesvol, dat er meermaals over werd gepubliceerd in binnen– en buitenland.

Samenwerken met Solvos?

Solvos werkt graag met je samen. Benieuwd naar wat voor je kunnen betekenen op het gebied van softwareontwikkeling, business analyses, optimalisatie, of wil je gewoon eens informeren? Solvos beantwoordt al je vragen, liefst met een kop koffie.